SOTA ROMANIA is active. Bookmark this page for further announcements regarding Romanian summits activation.

SOTA-YO activ din 01 aprilie 2010

Ca urmare a aprobarii ARM pentru Romania, programul SOTA-YO va fi activ incepand cu data de 01.04.2010. Nu este o pacaleala de 1 aprilie.

Keep in touch!

Asadar, a fost necesara revizuirea completa a varfurilor.
Cu sprijinul echipei SOTA-UK, s-a procedat un pic invers:
Pe baza hartilor satelitare radar si cu ajutorul programului Landserf au fost extrase proeminentele compatibile cu conditiile din program.
Apoi, pe baza datelor astfel obtinute s-a incercat identificarea varfurilor cu ajutorul hartilor turistice (una din conditii este ca proeminenta sa fie numita pe astfel de harti).
Intrucat majoritatea informatiilor existente pe internet se refera la varfuri cu altitudini mari iar programul SOTA are in vedere si varfurile mai accesibile, am incercat sa realizez o harta care sa includa si dealuri. Din pacate multe astfel de dealuri nu am reusit sa le identific.
Pentru revizia a II-a a manualului, va propun sa plecam de la datele deja existente, respectiv un index al varfurilor ce corespund criteriilor SOTA, in format KML.
Intrucat Google Maps are anumite erori, altitudinea respectivului varf va trebui sa fie obtinuta din harta turistica pe care apare denumirea sau din date GPS obtinute la fata locului.
In fisierul KML sunt precizate varfurile inscrise in lista din ARM. Acest fisier poate fi gasit in sectiunea de fisiere a grupului de discutii deschis pe Yahoo.

Niciun comentariu: