SOTA ROMANIA is active. Bookmark this page for further announcements regarding Romanian summits activation.

Ce este programul S.O.T.A.?

S.O.T.A. -(Summits On The Air - Varfuri de munte in eter) reprezinta un program pornit in anul 2002 de cativa radioamatori britanici, in beneficiul tuturor radioamatorilor (atat cei autorizati pentru emisie cat si cei care practica doar receptia- SWL).
Trebuie spus ca, desi acest program este in stransa legatura cu muntii, in special cu piscurile acestora, programul este astfel conceput incat sa faca posibila participarea oricui doreste acest lucru, nu numai pentru alpinisti sau montaniarzi incercati!
Premiile sunt acordate atat activatorilor (cei care urca muntii) cat si celor care realizeaza legaturile din amplasamentul fix de acasa (chaser).
In prezent, SOTA este pe deplin operational in multe tari din lume, fiecare tara avand propria Asociatie (dar nu cu personalitate juridica). Fiecare varf operat aduce punte atat celor care urca pe el si il “activeaza” cat si celor care stabilesc legaturile radio cu activatorii. Punctajul obtinut in urma contactului radio este in stransa legatura cu inaltimea varfului respectiv.
SOTA acorda premii participantilor, premii cu denumiri, cred eu, simpatice:
“Mountain Goat” - Capra de munte;
“Shack Sloth” - Radioamatorul trandav (HI).
De asemeni, SOTA intretine pe site-ul propriu liste cu activatorii si “vanatorii” (chasers) de top.

Niciun comentariu: